agenda per maand

agenda mei 2010


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zaterdag 8 mei

17.30-18.30 uur Edward Brantsen, Frank Schoutenen Coen van Hall Arnhemland
18.30-20.00 uur K13 kookt voor iedereen
20.00-20.30 uur Nathalie Baartman
20.30-23.00 uur Open podium
.

Iedereen is welkom. Wel noodzakelijk je vooraf aan te melden. Entree: gratis

Zaterdag  8 mei, 17.30 uur
Arnhemland, muziek van de Veluwezoom tot de Savanne.

Arnhemland, genoemd naar de plek in AustraliŽ waar de Didgeridoo, de blaaspijp van de Aboriginals, van origine vandaan komt. Dat is Arnhem Land. Maar het is ook een verwijzing naar Arnhem. De omgeving waar de muzikanten van deze band verblijven. We hebben elkaar bij toeval ontmoet tijdens Oerol 2006. Een mooie gelegenheid om in diverse bezettingen met elkaar muziek te maken. In de vier jaar die de band nu bij elkaar is, is een duidelijke evolutie merkbaar. Zowel op het gebied van het instrumentarium als de opzet van de gespeelde stukken. Van een eenvoudige bezetting bestaande uit Hang, Kalimba en Didgeridoo en korte geimproviseerde stukken naar brede klankbeelden, met gebruikmaking van een groot aantal muziekinstrumenten en effecten. Ook maken we gebruik van gastmuzikanten tijdens optredens en opnamen.

Luisteren en vanuit stilte klank laten ontstaan, waar de ruimte en het moment in meespelen. We maken geÔmproviseerde muziek, muziek die dus ter plekke ontstaat. Van swingend tot sfeervol, een heel eigen geluid. We noemen het onze eigen wereldmuziek van de Veluwezoom tot de savanne en weer terug.

De vaste bezetting van Arnhemland bestaat uit drie muzikanten: Didge-speler Coen van Hall, Edward Brantsen, die onder andere de Hang bespeelt en Frank Schouten op Afrikaanse Boogharp en Mbira.

 

 

 

Zaterdag 8 mei, 20.00 uur

Nathalie Baartman brengt, als speciale gast, een halfuur durend programma van 20.00 uur tot 20.30 uur. Later in het seizoen, zaterdag 30 oktober 2010, speelt zij in K13 haar nieuwe voorstelling:RAAK. Nathalie won ooit de persoonlijkheidsprijs op Cameretten. In haar tweede voorstelling LOS maakt ze dit meer dan waar! Want ze duvelt en ze spettert. Ze sprankelt en ze knettert. Voorbij het cynisme en de platte grap gaat ze gewapend met ontbijtkoek, accordeon en een oude herensok de strijd aan voor een verrassender bestaan op aard. LOS is een pleidooi tegen de regelmaat, de ratio en roestige relaties. Want het leven moet gedronken worden, bejubeld en gevierd.

info K13: Pers, alg.info, com.van aanbeveling,sponsors etc.exposities K13K13 en educatieK13 en verhuur - zaalverhuur en meer mogelijkhedenterug naar home-page K13reserveren voorstellingen K13